Znam przypadek "fotografa" który od roku ma na głównej stronie zdjęcia stockowe które były w szablonie jakiego używa.
Aż kusi zapytać czy mógłby tak wspaniałe zdjęcia mi zrobić
Basia-dolnośląskie
- Piotrek Dziwak
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Re: Basia-dolnośląskie
Piotrek Dziwak pisze:Znam przypadek "fotografa" który od roku ma na głównej stronie zdjęcia stockowe które były w szablonie jakiego używa.
Aż kusi zapytać czy mógłby tak wspaniałe zdjęcia mi zrobić
ja takie coś znalazłem u "kolegi" z dzielnicy na stronie głównej ma super zdjęcia (gdzieś kupił) ale po wejściu głębiej, porażka...
a kwestia płatnego ślubu (np. u Momenta) gdybym wiedział o tym z 1-1,5 roku wcześniej, to nie ukrywam, że bym się udał.. zainwestowanie xxxPLN a w zamian: prestiż zrobienia zdjęć w np. Warszawie, w "zdecydowanie" ładniejszych miejscówkach od przygotowań do zabawy, no i podpatrzenia jak to robi profesjonalista, tego nie zobaczymy na filmach "Masters Of Wedding Photography"
to było i jest moje zdanie
chyba, że ktoś zechce mnie zaprosić na zlecenie
http://www.blog.brodowscy.com
jak nie komentuję, to znaczy, że mi się podoba (95%) lub nie mam nic do powiedzenia (5%) YAWN
jak nie komentuję, to znaczy, że mi się podoba (95%) lub nie mam nic do powiedzenia (5%) YAWN
- Zbigniew Swiderski
- Kontaktowanie:
Ja zaczynałem pracę fotografa ślubnego jako drugi fotograf u boku Bodziocha (byłem u niego na warsztatach). Zdjęcia do dzisiaj są na mojej stronie. Dzięki nim złapałem kilka ślubów.
Z drugiej strony patrząc na pomaganie za darmo w rozbudowaniu portfolio nowym wchodzącym na rynek to podcinanie gałęzi na której siedzi się.
Jestem w stanie zrozumieć osoby prowadzące warsztaty i zarabiających na tym kasę. Za jakiś czas i oni będą płakać, że wyprodukowali setki nowych fotografów pracujących w podobnym stylu za 1/4 kwoty którą oni brali.
Z drugiej strony patrząc na pomaganie za darmo w rozbudowaniu portfolio nowym wchodzącym na rynek to podcinanie gałęzi na której siedzi się.
Jestem w stanie zrozumieć osoby prowadzące warsztaty i zarabiających na tym kasę. Za jakiś czas i oni będą płakać, że wyprodukowali setki nowych fotografów pracujących w podobnym stylu za 1/4 kwoty którą oni brali.
- bebe69
- Kontaktowanie:
Wierzę , że warsztaty mogą wiele rozjaśnić, są jednak bardzo drogie i nie mogę sobie na nie pozwolić teraz
A i tak chyba najlepiej próbować samemu i najwięcej to da. Ćwiczyć , ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć... Więcej to da niż warsztataty gdzie wszystko jest ustawione i i tak nie da się poczuć prawdziwego zamieszania i atmosfery ślubno-weselnej
A i tak chyba najlepiej próbować samemu i najwięcej to da. Ćwiczyć , ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć... Więcej to da niż warsztataty gdzie wszystko jest ustawione i i tak nie da się poczuć prawdziwego zamieszania i atmosfery ślubno-weselnej
- Zbigniew Swiderski
- Kontaktowanie:
Będziesz ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć tracąc czas i klientów gdy tym czasem uzyskała byś informacje które przyśpieszą twój rozwój.
Dostałaś dotację?
Dostałaś dotację?
- bebe69
- Kontaktowanie:
Zbigniew Swiderski pisze:Będziesz ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć tracąc czas i klientów gdy tym czasem uzyskała byś informacje które przyśpieszą twój rozwój.
Dostałaś dotację?
Tak-dostałam. Ale z dotacji nie mogę finansować szkoleń, a nie dam rady teraz wywalić kilku tysięcy na warsztaty.
Jestem zdania, że tylko w praktyce się nauczę i tylko na własnej skórze.
Dlatego zależy mi na prawdziwym ślubie, nie ustawianym i możliwości uczestniczenia w nim.
Jak do tego miejsca gdzie jestem teraz dotarłam sama, to dalej też sobie poradzę, a pierwszy rok działalności zawsze jest na rozruch, więc nie spodziewam się kokosów
- bebe69
- Kontaktowanie:
Zbigniew Swiderski pisze:Z drugiej strony patrząc na pomaganie za darmo w rozbudowaniu portfolio nowym wchodzącym na rynek to podcinanie gałęzi na której siedzi się.
Może ktoś akurat potrzebuje drugiego do pomocy na ślub, to chyba korzyść obustronna wtedy? A jak drugi się w końcu wybije to co za różnica z kim zaczynał i kto wychodował konkurencje? Konkurencja i tak będzie zawsze.
Idąc na warsztaty czy z kimś na ślub nie spodziewam się że nauczy mnie on jak to się robi od początku do końca. Nie mam zamiaru nikogo kopiować, tylko wypracować sobie swój styl.
-
- Kontaktowanie:
KarinaS pisze:Jeśli chodzi o ceremonię to zapraszam do mnie Jednak pierwszy ślub mam 21.04 więc nie wiem czy nie za późno. Ale jakby ktoś chciał to piszcie ślub w Rybniku. ładna Pani Młoda będzie
aaa 500 zł za wstęp
żart
Jeśli Basia nie skorzysta to ja bardzo chętnie
- Zbigniew Swiderski
- Kontaktowanie:
Swój styl w fotografii to chyba latami się wypracowuje.
Pierwszy rok to nie jest rozruch , to jest walka o przeżycie.
Nie zarobisz i nie zdobędziesz klientów na kolejny rok to pozostanie sprzęt puscić na allegro.
Raz zabrałem na ślub znajomą jako drugiego.
Sprzęt piękny Canon 1DmkIII, obiektyw 85 i 50 f1,2.
Wszystkie zdjęcia nieostre lub poruszone.
Znajoma zrezygnowała z wymarzonego zajęcia.
Może jednak warto brać nowych fotografów na drugiego.
Pierwszy rok to nie jest rozruch , to jest walka o przeżycie.
Nie zarobisz i nie zdobędziesz klientów na kolejny rok to pozostanie sprzęt puscić na allegro.
Raz zabrałem na ślub znajomą jako drugiego.
Sprzęt piękny Canon 1DmkIII, obiektyw 85 i 50 f1,2.
Wszystkie zdjęcia nieostre lub poruszone.
Znajoma zrezygnowała z wymarzonego zajęcia.
Może jednak warto brać nowych fotografów na drugiego.
- KarinaS
- Kontaktowanie:
daniel pisze:KarinaS pisze:Jeśli chodzi o ceremonię to zapraszam do mnie Jednak pierwszy ślub mam 21.04 więc nie wiem czy nie za późno. Ale jakby ktoś chciał to piszcie ślub w Rybniku. ładna Pani Młoda będzie
aaa 500 zł za wstęp
żart
Jeśli Basia nie skorzysta to ja bardzo chętnie
kto pierwszy ten lepszy
tanie meble kuchenne warszawa
Wróć do „Dział dla Second Shooter-ów”