Witam,
Jestem początkująca, ale zamierzam spróbować swoich sił w fotografii ślubnej i nie tylko. Póki co efekty moich prób widać w galegii facebooka : http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 916&type=1,
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 916&type=1.
Zdjęcia do tej pory wykonywałam canonem 400D, ale postanowiłam zrobić w życiu poważny krok naprzód, załatwiam właśnie dotację z unii i od marca będę dysponować canonen 5d markII oraz obiektywami: 70-200 f/2.8, 16-35 f/2.8, 24-70 f/2.8, 50 f/1.4, 85 f/1.8, 35 f/2. Lampy i inne też będą:)
W związku z tym bardzo mi zależy na zdobyciu porządnego doświadczenia, ponieważ wiem, że chciałabym to robić w życiu.
Bardzo proszę o informację, jeżeli ktoś chciałby mieć mnie za pomocnika i drugiego fotografa na swoim zleceniu. Dojadę gdzie trzeba
Jestem też ciekawa opinii dotyczącej zdjęć... Galeria powstawała zaledwie pół roku , więc myślę że obrałam niezłe tempo
Pozdrawiam,
Basia Bulanda
Basia-dolnośląskie
- bebe69
- Kontaktowanie:
- bebe69
- Kontaktowanie:
:)
To znowu ja
Potrzebuję pilnie zdjęć ślubnych:D
Jeżeli ktoś mógłby mnie zabrać ze sobą na ślub już w marcu lub kwietniu - proszę o wiadomość...
Pomóżcie nowej koleżance tak jak być może kiedyś wcześniej ktoś Wam pomógł
mój tel: 723 559 635
mail: bulandabasia@gmail.com
no i facebook ;]
Ktoś coś wie - piszcie!
Z góry dzięki
Potrzebuję pilnie zdjęć ślubnych:D
Jeżeli ktoś mógłby mnie zabrać ze sobą na ślub już w marcu lub kwietniu - proszę o wiadomość...
Pomóżcie nowej koleżance tak jak być może kiedyś wcześniej ktoś Wam pomógł
mój tel: 723 559 635
mail: bulandabasia@gmail.com
no i facebook ;]
Ktoś coś wie - piszcie!
Z góry dzięki
- Zbigniew Swiderski
- Kontaktowanie:
Re: Basia-dolnośląskie
Idź na płatne warsztaty do osobty która zapewni potem pracę jako drugi fotograf np. do Płaczka.
- angellour
- Kontaktowanie:
Mnie Marlena podsunęła pomysł-pójście na kurs dla narzeczonych. Można się zapytać czy ktoś się zgodzi na zrobienie paru (!) zdjęć, żeby głównemu nie przeszkadzać-ale warto się spotkać lub zadzwonić do tego pierwszego, żeby mu potem nie wchodzić w paradę
Poza tym zawsze i wszędzie znajdzie się chociaż jedna para, która robi skromniutki ślub ze względu na brak pieniędzy-zapytaj wśród znajomych. Na takich imprezach zazwyczaj zdjęcia ma zrobić jakiś wujek więc chętnie skorzystają. Ale ja mówię o takich, których nie stać na większy wydatek, a nie o takich, którzy żerują na ludziach robiących PF, maja wymagania co wszystkich tylko nie do siebie samych. No.
A jak nie da rady, no to faktycznie jakiś kurs-tylko sprawdź opinie..
Poza tym zawsze i wszędzie znajdzie się chociaż jedna para, która robi skromniutki ślub ze względu na brak pieniędzy-zapytaj wśród znajomych. Na takich imprezach zazwyczaj zdjęcia ma zrobić jakiś wujek więc chętnie skorzystają. Ale ja mówię o takich, których nie stać na większy wydatek, a nie o takich, którzy żerują na ludziach robiących PF, maja wymagania co wszystkich tylko nie do siebie samych. No.
A jak nie da rady, no to faktycznie jakiś kurs-tylko sprawdź opinie..
- Asida Turawa
- Moderator
- Kontaktowanie:
Jak pilnie potrzebujesz zdjęć ślubnych to weź modelkę i modela np z maxmodels.pl tfp, znajdź starą suknię ślubną i zrób jakiś zarąbisty plener. Wiem, że zdjęcia z ceremonii są bardzo ważne ale duża ilość par patrzy głównie na plener:)
- angellour
- Kontaktowanie:
Asida Turawa pisze:Jak pilnie potrzebujesz zdjęć ślubnych to weź modelkę i modela np z maxmodels.pl tfp, znajdź starą suknię ślubną i zrób jakiś zarąbisty plener. Wiem, że zdjęcia z ceremonii są bardzo ważne ale duża ilość par patrzy głównie na plener:)
Tutaj jest przykład tego o czym pisze Asida:
http://pracownia-fotograficzna.pl/portfolio.htm
- yarson
- Kontaktowanie:
Zbigniew Swiderski pisze:Idź na płatne warsztaty do osobty która zapewni potem pracę jako drugi fotograf np. do Płaczka.
Tak jest ? W jaki sposób wszystkich warsztatowiczów obskakują ??
- sebastianfranczyk
- Kontaktowanie:
Basia zrób tak jak ja 2 lata temu, zaproponowalem moim dobrym znajomym...(nie para) taką sesje...ona śliczna dziewczyna on przystojny gość."nie okłamujmy się - takie zdjęcie sie lepiej sprzedają" Pojechalismy na wakacje do Budapesztu,wypilismy 2litry wina i cykalismy foty na totalnym luzie. Kiecke kupiła w H&M dluga białą a kapelusz z second handu
- KarinaS
- Kontaktowanie:
yarson pisze:Zbigniew Swiderski pisze:Idź na płatne warsztaty do osobty która zapewni potem pracę jako drugi fotograf np. do Płaczka.
Tak jest ? W jaki sposób wszystkich warsztatowiczów obskakują ??
to wcale tak nie jest, że zapewniają pracę jako drugi fotograf...za to też trzeba zapłacić
- sebastianfranczyk
- Kontaktowanie:
KarinaS pisze:to wcale tak nie jest, że zapewniają pracę jako drugi fotograf...za to też trzeba zapłacić
bo moment to dobry marketingowiec. Na wszystkim idzie zarobic
tanie meble kuchenne warszawa
Wróć do „Dział dla Second Shooter-ów”